skip to Main Content
Tartásjavítás

Tartásjavítás – testtartás javítása gyógytornával

tartásjavításTartásjavítás mikor szükséges?

A mozgásszervi problémák gyökere sok esetben megmutatkozik a testtartás elváltozásában is, így amennyiben korrigáljuk a testtartást és visszaállítjuk az optimális vagy ahhoz közelítő állapotba, csökkennek, ill. megszűnnek a tünetek!

Kisebb testtartás elváltozásokat megfigyelhetünk a fej, a váll, a medence stb. esetében, melyek helyzete eltérhet az optimálistól, a súlypont eltolódhat. Kezdetben még az izmok, a funkciók megfelelően működnek, azokban nem alakul ki elváltozás, legfeljebb csak esztétikai szempontból. Az így kialakult eltérésekhez később már funkciózavar is kapcsolódhat. Nem is gondoljuk, hogy a pl. nyakfájást, a váll problémákat, hátfájást a helytelen testtartás okozza!

A tartásjavítás megoldás lehet tehát azok számára, akik olyan mozgásszervi panaszokkal rendelkeznek, amik számukra kellemetlen fájdalommal járnak, ugyanakkor diagnosztizált ok (pl. porckorongsérv) nem áll a háttérben.

A testtartásnak lehetnek ugyanakkor szemmellátható eltérései is, amikor magunkon, esetleg szülőként gyermekünknél is érzékeljük a rossz testtartást, pl. a hanyagtartást. Ezek az esetek egyértelműen tartásjavítást igényelnek és ezzel javíthatók is az elváltozások.

Hogyan történik a tartásjavítás?

 1. Testtartásvizsgálat során megvizsgáljuk a pácienest, aminek során azt mérjük fel, hogy a testtartás milyen mértékben tér el az optimálistól és ennek megváltoztatásával meggyógyítható e az eredeti probléma. Az elváltozásokat szemléltetjük, majd kezelési programra teszünk javaslatot. Az állapotfelmérés az elváltozások láthatóvá tétele érdekében fehérneműben történik és időtartama 30 perc.
 2. Ezt követően kezdetét veszik a kezelések, aminek javasolt száma problémától függően 4-8 alkalom. Pácienseinknek terápiás tartáskorrekciós gyakorlatokat tanítunk be. A gyógyuláshoz szükséges a gyakorlatok otthoni, rendszeres ismétlése a megadott instrukciók alapján.

Milyen elváltozások esetén javasolt a tartásjavítás, a tartásjavító gyógytorna?

 • Hátfájás
 • Derékfájás
 • Nyakfájás
 • Vállfájás
 • Térdfájás
 • Csípő problémák
 • Ízületi panaszok
 • Életmódból eredő elváltozások
 • Csontritkulás

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is. Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., illetve online egyéni gyógytornára is van lehetőség.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás: INGYENES vizsgálat

Testtartásvizsgálat: INGYENES (visszavonásig).

Időpont foglalás az ingyenes testtartásvizsgálatra: https://arthuman.vibrohome.hu/ingyenes-testtartasvizsgalat-es-konzultacio-jelentkezes/

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés vizsgálatra /gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglalás az ingyenes testtartásvizsgálatra: https://arthuman.vibrohome.hu/ingyenes-testtartasvizsgalat-es-konzultacio-jelentkezes/

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Back To Top
Search
VÁRJON!
ingyenes testtartásvizsgálat


Warning: Undefined array key "snp_s3button_action_url" in /home/gerincis/public_html/testtartasjavitas.hu/wp-content/plugins/arscode-ninja-popups/themes/newtheme6/template.php on line 123
Close